14-10-2024

Radboudumc Investment Day blijft groeien

Op 9 oktober vond de vierde editie van de Radboudumc Investment Day plaats. Wetenschappers, ondernemers en investeerders uit de life sciences & health-sector kwamen samen om kennis uit te wisselen, te netwerken en te praten over nieuwe samenwerkingen.

Het evenement werd gezamenlijk georganiseerd door Briskr, Oost NL, Radboudumc en de Radboud Universiteit. Met ruim 200 aanwezigen was de opkomst opnieuw groter dan het jaar ervoor.

Succesvolle matchmaking

Keynote spreker Floris Rutjes, hoogleraar Organische Synthese aan de Radboud Universiteit, trapte het programma van het evenement af. Hij vertelde over zijn persoonlijke ervaring en betrokkenheid bij verschillende start-ups, waaronder Chiralix, FutureChemistry en Synaffix. Zijn verhaal bleek een uitstekend voorbeeld te zijn van hoe het mogelijk is om een succesvolle academische carrière te combineren met ondernemerschap, door het inzetten van een ondernemende cultuur binnen je onderzoeksgroep.

Tijdens het hele programma gingen deelnemers gerichte 1-op-1 gesprekken aan, die vooraf en tijdens het evenement konden worden gepland via een matching tool. Anderen ontmoetten elkaar spontaan tijdens de pauzes, borrels en het diner na afloop. Een vruchtbare combinatie, aldus een van de aanwezige investeerders: Ik waardeer het format van de Investment Day enorm. Het stelt me in staat om relevante, diepgaande gesprekken te voeren in een ontspannen, informele sfeer. Dit soort kansen krijg je nergens anders in Nederland.

Nienke Timmermans wint Martijn Kriens posterprijs

Dit jaar was Nienke Timmermans de winnaar van de posterwedstrijd, met haar idee voor een algoritme dat tremoren bij patiënten met de ziekte van Parkinson monitort. Zij ontving de Martijn Kriens Best Poster Award: een aanmoedigingsprijs van 2.500 euro voor haar idee. Inzendingen in de posterwedstrijd werden niet alleen beoordeeld op hun wetenschappelijke verdiensten, maar ook op hun potentieel om uiteindelijk uit te groeien tot een succesvol product.

De prijs is vernoemd naar Martijn Kriens, die helaas eerder dit jaar is overleden. Martijn was, naast vele andere dingen, een van de grondleggers van en een belangrijke drijvende kracht achter de Investment Day. Zijn passie, energie en gezelschap worden dierbaar herinnerd door het organisatieteam van de Investment Day en iedereen die hem kende.

De volgende editie van de Investment Day zal plaats vinden op 8 oktober 2025. Bezoek de website voor meer informatie.